Wedins skor

  Ett par som har klätt upp sig för att gå på fest sitter på varsin soffa. Mannen pratar strunt med sin bror i mobiltelefonen. Kvinnan framstår som den som ska sitta passivt och vänta tills mannen ger signal att de ska ge sig av.

 

Opel Astra

  Kvinnan befinner sig i det eleganta huset där hon plockar upp mannens kläder som ligger strödda på golvet. Mannen själv är ute på vägarna och provar sin nya bil. Kvinnan förväntas vara hemma och sköta hushållet medan mannen njutningsfullt ”leker” på vägarna.

 

Ariel

  Kvinnan går hemma och plockar i ordning och städar. Mannen är ute och cyklar. Då han kör i vattenpölar blir han nerstänkt och lerig. Så snart han kommer hem är det kvinnan som tar hand om hans tvätt.

 

Magnum

  En man och en kvinna inleder ett romantiskt förspel på stranden. Han springer iväg till ett kafé i närheten för att köpa en kondom. Intill kondomautomaten finns en annan automat – för glassen Magnum. Mannen köper en glass, som han njutningsfullt slickar i sig medan kvinnan står kvar, övergiven på stranden. Från Magnumautomaten hörs en röst: ”Det gäller att prioritera.”

– Här framställs inte kvinnan som ett sexobjekt på samma tydliga sätt som kvinnor i äldre reklam. Men budskapet är ändå detsamma. Hon är objektet för mannens njutning och får ställa upp på hans villkor.

 

Lambi

  Pojken är ute och leker. Ett fönster öppnas och mamman ropar att maten är klar. Kvinnan i huset är den som lagar mat.

 

Scan

  En kvinna erbjuds ett nytt jobb. Chefen kommer på besök och berättar om jobbet. Maken ska ordna maten och fixa smörgåsar. Han gör det på ett överdrivet trevligt sätt, men spolierar ändå kvinnans chans att få det nya jobbet. Förtäckt visar han att han i själva verket är emot att hon får det nya jobbet. Den nya tjänsten skulle innebära resor och då skulle mannen bli fast i hushållsarbetet.

 

Arla ost

  En helt vanlig morgon. Familjen sitter i köket och ska äta frukost. Mannen och barnen sitter vid bordet, medan mamman dukar fram allt åt de andra.