...första tränaruppdraget:

– Det var i FK Kick, ett division 4-lag som jag själv spelade för innan jag fick en målvakt över mig och förstörde knät. Jag var bara 23 år och plötsligt bestämde jag över mina kompisar. Bland det första jag gjorde var att bänka en av mina bästa polare, bara två dagar innan vi skulle åka på en tvåveckors semester till Portugal. Det blev några sura dagar därnere, men allt klarades väl ut över nån lättöl, ha, ha.

...att skilja på person och prestation:

– Jag vill vara demokratisk och en i mängden utanför planen, en sån som det går att snacka vardag med – men när jag tar på mig träningsoverallen så jobbar jag. Det gäller att särskilja person och prestation. Det försöker vi att prata mycket om i laget. Säg att vi förlorar med 2–0 och du slår två avgörande felpass...jag gillar ju inte dig sämre som familjefar för det, men som spelare kostade det oss poäng.

...gnäll-Köping:

– Även om det är få som har riktig insikt i IFK:s verksamhet är det många som har åsikter. Norrköping är en liten gnällstad, där det pratas mycket om problem och där man jämför mycket med äldre tider. Det blir en utmaning att försöka göra resultat och kanske till och med få folk att tycka att vi spelar hyfsad fotboll.

...hur IFK ska agera på planen:

– Med ett samlat försvarsspel, där det ska vara svårt att spela igenom oss. Jag kan acceptera ett och annat inlägg, men det ska vara oerhört tufft att rinna igenom IFK. Jag vill också att vi ska kunna vinna boll på mitten för att hitta bra, snabba omställningslägen – och då söka djupledsytan bakom motståndarnas backlinje. Hinner motståndet samla sig vill jag ha ett uppbyggnadsspel som bygger på rörelse.

...hur han själv vill bli ihågkommen:

– Som en duktig tränare. Men allra helst som en sjyst medmänniska. Inte bara en sån som jammar med, utan som törs stå för saker och ting och som man kommer ihåg. Jag vill ha resultat, men inte till vilket pris som helst. Det ska bygga på bra mänskliga relationer. Jag vill också ha barn som jag har påverkat i livet, och inte bara vara nån som de har sett i tv eller i tidningar. Jag vill inte misslyckas som familjefar.

...om utbrändheten:

– Jag blev akutinlagd för två år sedan när jag tränade Nacka. Läkaren såg direkt vad det handlade om, sa att jag var utbränd och att jag behövde medicin och samtalsterapi. Jag trodde att jag skulle vara borta i 14 dagar eller nåt, men hade ingen aning om hur djupt det här satt. Vissa dagar kunde jag ha en uppgift att göra, men blev stressad trots att det kanske bara var att tömma en tvättmaskin. Det var en jävligt nyttig tid. Jag har verkligen lärt mig att värdera saker annorlunda. Inget är viktigare än hälsan.