Sören Åkeby, tränare Djurgården:

– Det var inte bra att tacka publiken, men om det är orsaken tycker jag att det är korkat av Helsingborg att ge honom kicken. Jag har svårt att tro att hans agerande på Söderstadion är enda orsaken till det här, det måste finnas andra anledningar.

 

Anders Grönhagen, tränare Elfsborg:

– Att det ska behöva gå till kicken är väl kanske att dra det lite långt. Han blev hyllad före matchen och då är det kanske svårare att acceptera att han springer runt och bugar efteråt. Personligen skulle jag haft svårt att göra på det sättet.

 

Conny Karlsson, tränare Kalmar:

– Kan inte vara sant, det låter helt otroligt om det är så att det inte ligger något annat bakom. Jag har full förståelse för att Sören Cratz tar emot hyllningarna på Söderstadion och Hammarbypubliken ska ha all heder för att de minns vad han gjort för dem.

 

Patrick Walker, tränare Sundsvall:

– Jag tycker att det borde finnas utrymme inom svensk fotboll för att man skulle kunna ta emot en sådan här hyllning, kanske inte som Cratz gjorde, men kanske genom att ge en liten vink. Det är ändå väldigt drastiskt att ta ett sådant här beslut.

 

Jonas Thern, tränare Halmstad:

– Säkert skulle man vara oerhört glad om man fört en klubb till första SM-guld efter 104 år. Därför skulle det kännas fel att inte ta emot hyllningarna. Helsingborg bör ha överseende med det.

Det vore moraliskt fel att inte ta tillvara på tillfället.

 

Erik Hamrén, tränare Örgryte:

– Jag känner inte till turerna bakom det hela, men det känns lite som om att det måste ligga någonting annat bakom förutom det som hände på Söderstadion.