11 oktober: Susanne Ljungskog vinner sitt andra raka VM-guld i linjeloppet. Efter segern börjar hon ifrågasätta upplägget i OS och vilken roll som sambon Klas Johansson ska ha. I OS har Sverige bara två ledarplatser och Susanne vill att Klas tar platsen som mekaniker.

25 november: Glenn Magnusson, coach för det svenska damlandslaget vägrar låta Klas bli mekaniker. Föreslår istället att Klas följer med, men inte bor i OS-byn. Får dagpass till OS-byn för att hjälpa Susanne i förberedelserna. Det räcker inte för Ljungskog och Glenn Magnusson hoppar av OS-satsningen. Han anser att konflikten med Ljungskog bllivit ohållbar.

28 november: Sportbladet avslöjar att Susanne Ljungskog kräver en mer aktiv roll för Klas Johansson. Annars kommer hon inte cykla i OS.

- Om jag ska prestera max behöver jag honom, säger Ljungskog.

4 december: Cykelförbundets sportchef Hans Falk och Susanne Ljungskog träffas i ett givande möte. Konflikten är löst. Hans Falk tar över som coach och Jan Karlsson blir mekaniker. Klas Johansson följer med som personlig tränare, men får inte bo i OS-byn.