Westendorf, Österrike

Typ av ställe: Sägs vara Österrikes trevligaste skidort. En äkta tyrolerby med hög mysfaktor och liftar som går ända ner i byn.

Skidåkningen: Högsta åkhöjden når inte över 2 000 meter – risk för tidig snösmältning alltså. Hit åker kanske inte skidfantaster, men det är perfekt för barnfamiljer och nybörjare. Mer utmanande skidåkning finns i Söll, 15 minuters bussresa härifrån.

Nytt för: Nortlander. Prisexempel: 5 890 kronor för flyg, del i dubbelrum, frukost och liftkort. 4 820 kronor för samma resa med buss.

Läs mer på nätet:

www.westendorf.net

www.nortlander.se

 

Valloire, Frankrike

Typ av ställe: Genuin och lugn liten skidby med mycket fransk atmosfär. Hittills ganska okänd för de svenska skidåkarna. Närmsta granne är Valmeinier, och de båda skidsystemen är sammanlänkade med varandra.

Skidåkningen: Här åker man i ett stort naturreservat och området passar främst nybörjare, medelgoda åkare och barnfamiljer. Högsta åkhöjden är på 2?600 meter.

Nytt för: Nortlander. Prisexempel: 4?940 kronor med flyg, del i lägenhet och liftkort. 3?870 kronor för samma resa med buss.

Läs mer på nätet:

www.valloire.net

www.nortlander.se

 

...och 2 som teståks i vinter

 

La Plagne/Les Arcs, Frankrike

Skidåkningen: Goda offpistmöjligheter och massor av nedfarter med något för alla typer av åkare. Högsta åkhöjden, i båda systemen, ligger på 3?200 meter.

Hit åker: UCPA.

Pris: 8?100 kronor – buss, del i rum, helpension, skidguide, skid­utrustning och liftkort.

Avresor: Endast vecka 9.

 

Saint Sorlin, Frankrike

Skidåkningen: Nordostläget gör att snön oftast stannar längre här. För den som gillar offpist finns goda möjligheter till orörd snö. Annars är det de blå och röda pisterna som dominerar i skidområdet.

Hit åker: UCPA.

Pris: 7?050 kronor med buss, del i rum, helpension, skidguide, skid­utrustning och liftkort.

Avresor: Veckorna10 och 13.