”Vill bara spontant tacka Aftonbladets för artikelserien Sega damer! ÄNTLIGEN är det någon som uppmärksammar detta gigantiska samhällsproblem som alla blundar för. Vi har gått från att alla mammor SKA vara hemma till att alla mammor SKA arbeta. Det är inte konstigt att så många bränner ut sig.”

Mamma till en 4-åring

 

”Jag läste Era artiklar med stort intresse. Jag är en MAN som lever på samma sätt som de kvinnor ni skriver om. Jag har tagit hand om barn, hämtat, lämnat, lagat mat, städat, diskat och jobbat heltid - när min fru har studerat på heltid. Så jag vet hur det är.”

Anders

 

”Jag som lärare blir ledsen och trött när jag läser artiklarna om skolan. Många av oss lärare har också familj! Föräldrarna kan åka och besiktiga bilen, gå till tandläkaren och läkaren på sin arbetstid -

men inte ha ett utvecklingssamtal på skolan eller åka med på en utflykt.”

Nybliven manlig lärare

 

”Jättebra att ni tar upp det här med mammor som håller på att slita ut sig med dubbelarbete. Men.... jag tycker ni missat något MYCKET väsentligt: Alla ensamstående! De som ska göra ALLT ensamma...och för att få det att gå ihop ekonomiskt måste många av oss ha både två och tre jobb. Till priset av att vi ALDRIG ser våra barn.”

Maria

 

”Tack för att ni tar upp denna hysteri som råder i våra skolor!”

Pernilla