1. MARIKA DOMANSKI LYFORS

En av svensk idrotts stora förlorare lämnar scenen. Hon fick aldrig vinna någonting, vi kommer att minnas henne för de där ”Tio tusen röda rosorna”, de många glädjetårarna och de oändligt många fler sorgetårarna. Men Domanski Lyfors kommer också att bli ihågkommen för att hon klarade av att föra svensk damfotboll in i modern tid; tv-mässig, mediavänlig, utåtriktad, professionell. En hyfsad ledare som vann match efter match men aldrig de viktiga matcherna.

 

2. ANNIKA SÖRENSTAM

Det finns olika slags segrar. Grand slam är en. Att vinna tillbaka sin familj är en annan. Försoningen med systern Charlotta är viktig. Jag har förstått att det handlat om jobbiga äkta partners och det är också en seger; att bestämma över sitt liv.

 

3. RIKARD NORLING

Jag tycker synd om Norling. Han lurades i fällan av TV?4 och fick kommentera nåt han inte borde kommenterat. Sen försökte han förklara sig och det gick lite, lite bättre. Frågan är: är han beredd när de verkliga problemen kommer?

 

4. HANNA LJUNGBERG

Två mål var hennes insats i semifinalen, hennes bitterhet var stor efter matchen. Jag förstår henne, gör man två mål i en semifinal borde det räcka till avancemang. Nu fick hon åka hem efter ännu ett bittert och kanske onödigt nederlag.

 

5. KICKI BENGTSSON

Många tycker nog att jag har fel men jag tycker att Kicki Bengtsson varit den genomgående bästa svenskan under EM. Hon var aggressiv, taggad och vågade tro när spelet inte fungerade i början. Nu slutar hon, jag saknar henne redan.

 

6. VICTORIA SVENSSON

Jag har gillat hennes kaxighet under EM; jag är nöjd med mitt eget spel och jag är nöjd med lagets spel. Det finns inget här att hämta, jag är mediatränad och jag vet vad jag ska säga. Vickan är en Henke och en Zlatan i samma person.

 

7. HENRIK LARSSON

Någonstans borta i Asien börjar embryot till ett svenskt landslag i världstopp ta formen. Henrik Larsson gör mål igen. Han är bara 33 år, det glömmer man ibland. 33 år är ingen ålder på en målskytt med Henkes kropp. Jag längtar redan till VM.

 

8. CAROLINA KLÜFT

Jag gillar hennes beslut att nobba längdhopp. Jag tror ändå inte hon skulle ta medalj. Ett lag i stafetten kan bli hur kul som helst. Om de tränar växlingar. I Paris-VM blev stafetten ett totalfiasko. Då hade de tränat växlingar – ungefär inte alls.

 

9. MATS HÅRD

Jag blev ytterst förvånad över att bloggen var så välskriven. Det är en stor satir över svensk samtida sportjournalistik, över svensk nyrik idrottskultur och rent litterärt håller den en klass som är skyhögt över det mesta som skrivs om sport.

 

10. ZLATAN IBRAHIMOVIC

Han är redan oförskämt bra betald men det är klart; 230 miljoner kan man ha ganska kul med. Man kan driva 3 000 pojklag i tio år, betala 100 Ferrari-bilar, köpa en biograf, ett maffigt hus till morsan, ge en miljon till frälsis och så vidare...

 

mejl till lasse@

Veckans vinnare:

VECKANS VINNARE

Alltid lika skönt att läsa din sida. Nu när Aftonbladet blivit en uppdaterande version av Se&Hör som endast skriver massa skit så finns du som alltid har en klockren bedömning av de mest intressanta händelserna. Du är som en korsning mellan Frasier & 60 minutes, lite av det roliga och lite av det sanna.

Daniel Gerhardsson

 

Det lustiga/olustiga med hela situationen är väl hur Herr Englund själv har uppfört sig under de åren han varit aktiv inom svensk ishockey. Han om någon borde väl försvara de här killarna.

Anna-Karin Ebbestedt

 

Klockrent Lasse! Du blir bara större och större i mina ögon. Börjar nästan bli lite kär i dig faktist.

André Hiljanen

 

Tack för att nån äntligen törs ta parti mot förbund, massmedia o häxdrevet! Jag skall på hedersord inte titta på en landskamp Tre Kronor ställer upp i. Mina tummar kommer att hållas för Finland. Detta så länge nuvarande styrelse sitter kvar. Tycker även att Håkan Södergren m fl är ena riktiga fjantar. Skulle Håkans VM-äventyr granskas, så skulle han fortfarande vara avstängd från alla hockeyuppdrag, tro mig.    

Thomas Lundblad

 

Äntligen! Inte varje dag jag skriver kommentarer till journalister men måste nu göra det! Det var på tiden att någon skrev om hur killarna behandlats av förbundet! Håller helt med – vore jag kvar i Tre Kronor (puh länge sen) så skulle jag bojkottat!

Michael Thelvén