FREDAG: Toyotas Ricardo Zonta snurrade av träningen och hans stallkompis Ralf Schumacher kraschade illa i en betongmur. Detta beroende på problem med de däck som Michelin levererat. Även andra stall hade problem med däcken, framförallt i ingången till den

13:e kurvan.

  LÖRDAG: Michelin hittar inget fel på däcken, men de råder sina sju stall att inte köra loppet med de däcken eftersom de inte håller mer än ungefär tio varv. Alla bilar deltar i kvalet och Toyota, som kör med Michelin, tar poleposition. Michelin arbetar för att flyga in nya däck från Europa för att kunna genomföra loppet.

  SÖNDAG: Varje däcktillverkare har med sig två uppsättningar däck till banan och regeln säger att stallen inte får byta däck mellan kval och lopp och under loppet får bara de däck som riskerar säkerheten bytas. Michelin hittar inget fel på sina däck och när deras nya däck anlände från Europa tillåter internationella bilsportförbundet (FIA) dem att använda dem, men det skulle ge dem ett straff. Michelin förbjöd sina stall att köra med deras däck eftersom de inte kunde garantera säkerheten, hastigheten i den 13:e kurvan var för hög.

De stallen som använder Michelins däck föreslog att man skulle bygga en chikan före kurvan för att få ner hastigheten, men det förslaget gillade inte Ferrari och FIA funderade inte ens på det:

- Jag hoppas att ni förstår att det är uteslutet. Att ändra en bana för att hjälpa vissa stall med ett problem som orsakats av att de inte tagit med lämplig utrustning skulle vara ett brott mot reglementet och väldigt orättvist mot de stall som har kommit till Indianapolis med rätt däck, sade

FIA:s tekniske delegat Charlie Whiting.

- Jag har svårt att förstå att de inte tagit med sig rätt utrustning, de visste långt tidigare vilka förhållanden som råder i Indianapolis.

Samtliga sju stall som använde Michelins däck valde att inte starta, på startlinjen fanns två bilar från Ferrari, två från Jordan och två från Minardi. Ferraris Michael Schumacher vann loppet före stallkompisen Rubens Barrichello.