Ja, när man var yngre var vädret viktigt. Jag är en före detta raggare och man ville gärna åka "nedcabbat" och ligga i gräset och dricka öl och brännvin.

Men nu spelar vädret inte så stor roll,fast det är bra om man får solen som bonus.

 

 1957 hade mor och jag hade varit på en Mannekänguppvisning i Ljusdal. Jag fick en sin gul klänning som var med i uppvisningen. Det var något alldeles speciellt. Den skulle jag ju ha på midsommardansen. Midsommarafton kom och jag hade min nya fina klännig med nya skor till. Just som jag klev ut på förstubron började det SNÖA!. Stora flingor föll! Dansen blev inställd och det var att gå in och ta på sig stövlar och långbyxor. Naturligvis låg inte snön någon längre tid, men det var blött. Den Midsommaren glömmer man inte. Denna Midsommar blir min Mor 85. Så jag får sända en långväga hälsning till Färila från LaGrange. Glad Midsommar till er alla.

Ingrid

 

 Midsommaraftonen 1960 gifte jag mig i Frösö kyrka. Då var vädret precis så soligt och varmt som nu. En nackdel var kanske att fotografen fick torka bort svetten mellan tagningarna. Det blev ju ännu varmare under hans lampor. Men, just det härliga vädret bidrog till att bröllopet blev just så soligt som det blev.

 

 Tjaaa...jag minns en midsommarafton när jag var liten då det var kallt och regnade och till och med snöade! Det var i början av 70-talet och jag minns att jag tyckte att hela midsommarfirandet blev förstört! Jag var jättearg. Jag frös i min klänning och ville inte dansa kring nån midsommarstång. Sillen fick avnjutas inomhus i den lilla trånga stugan som vi hyrde....

Idag är det ett roligt minne, men det var inte så roligt då.

Idag tycker jag inte vädret spelar så stor roll längre.

Anneli

 

 Jag och min sambo med barn var på Öland och firade i Borgholm och bodde i tält. Det var varmt hela tiden men på andra sidan sundet regnade det. Åskan dundrade men vi klarade hela helgen utan en regndroppe.