Agneta Sjödin

- Det här är något jag tycker man ser överallt i samhället. Jag är absolut inte förvånad. Jag hoppas verkligen att tv-kanalerna kommer att arbeta för att förändra detta. Det är dessutom alldeles för åldersfixerat i många branscher, och då drabbas kvinnor på ett helt annat sätt än män.

 

Kattis Ahlström

- Det måste gå att vända på den här utvecklingen. Redan när man kommer upp i min ålder är det män som dominerar. Man får inte åldras som kvinna i tv men som man får man vara med hur länge som helst, de bara fortsätter liksom. Jag vet inte vad det beror på men jag tycker att det är väldigt omodernt och märkligt. Jag tror verkligen att det gäller att arbeta medvetet med det här.

 

Linda Isacsson

-Man utgår inte från kön när man väljer en programledare för ett jobb utan personligheter som passar för olika typer av program.-Nej, jag tror att kvinnorna börjar tidigare än männen gör. Många kvinnor kommer in i tv-branschen när de är i 20-årsåldern medan män inte blir respekterade i tv-rutan förrän de är trettioplus. Man har nog en livslängd som är lika lång.