PB Air 2001

Företaget skulle flyga billigt mellan Skavsta och Thailand.

Drygt 2000 personer nappade och köpte resor innan bolaget meddelade att det gick i konkurs, tre veckor innan första planet skulle lyfta.

Hälften fick hjälp att få pengar tillbaka eller boka om biljetterna.

 

My Air 2002

Personerna bakom PB Air-satsningen gör ett nytt försök. 150 personer betalar resor till Thailand i juli men i juni meddelar My Air att de ställer in flygningarna men ska återuppta dem i oktober. Det blir aldrig så. Det thailändska bolag som ska sköta flygningarna har inte ens tillstånd för att flyga till Sverige.

 

Swe Fly 2005

Satsade först på en linje Skavsta-Pakistan och skulle i december börja flyga till Bangkok. Men ekonomiska problem tvingade dem att ställa in alla flyg. I oktober beviljades de rekonstruktion. Men det ser allt mörkare ut för resenärer att få ersättning, enligt rekonstruktör advokat Thomas Olrog.

 

Eastjet 2005

Bildades förra året och sålde billigt flyg till Bangkok från Arlanda med thailändska Orient Thai Airlines förra vintern. Under sommaren var det turbulent kring företaget sedan två av fyra anställda utreddes av polisen för ekonomisk brottslighet. Nu avvecklas hela vinterverksamheten med flyg till Thailand.