Åka hit & runt

Från London tar det drygt en timme med bil, på M40 mot Oxford. Buss från London (Victoria coach station) till Oxford tar en och en halv timme och kostar ca 150 kronor. Vidare till Thame från Oxford tar 50 minuter och kostar ca 40 kronor.

 

Bo

I Long Crendon finns en stuga man kan hyra veckovis.

www.oldneedlehouse.com

I Thame finns även Spread Eagle hotel med anor från 1500-talet, från 1200 kr för ett dubbelrum. The black horse och Swan hotel är pubar med rum till uthyrning, från 600 kr för ett dubbelrum.

www.visitsouthoxfordshire.co.uk

På sajten finns även några bed & breakfast. Under sommaren bör man boka i förväg.

 

Äta/dricka

Pubarna är många, men har begränsade öppettider: vanligtvis 12-14.30 och 18-23. De flesta håller köket stängt på söndag kväll och hela måndagen.

The angel inn i Long Crendon är berömt för sina fisk- och skaldjursrätter. Klassisk brittisk mat serveras på puben Eight bells på High Street, och på Churchill arms alldeles intill har de rejäla lunchmackor. Många pubar har engelsk "Sunday roast" på söndagar, serveras oftast 12-14.

 

Göra/uppleva

Det finns skyltade vandringsleder för den som vill ströva mellan byarna och se naturen på nära håll. Det finns åtminstone en pub i varje by att friska upp sig på.

Waddesdon manor är ett gods med viktorianska trädgårdar, en stor konstsamling och vinkällare med provsmakning och försäljning.

www.waddeston.org.uk

Mellan Thame och London ligger Chiltern open air museum, där man bevarat 30 historiska byggnader och byggt upp tidstypiska miljöer från olika delar av England.

www.coam.org.uk

 

Shoppa

I byarna finns inte mycket affärer, men i Thame är det marknad varje tisdag, 8-16. Andra tisdagen i varje månad hålls dessutom en "bondens marknad" med ägg, ost, sylt, frukt och grönt från gårdarna i närheten.