1) Hanna Ljungberg Det finns de som säger att Umeås damer håller på att segra ihjäl sig i allsvenskan – och det finns väl en del sanning i det. Om inte annat så har det ju drabbat deras egna publiksiffror på ett allvarligt sätt. Men varje svensk storhetsperiod i fotboll har ju å andra sidan på ett starkt klubblag – det är den andra sanningen. Även IFK Göteborg hade problem med publiksiffrorna när det begav sig. Förr eller senare kommer någon att utmana Umeå. Så är det alltid... Och framförallt; Hanna Ljungberg behöver inte skämmas för att hon och hennes lagkamrater är bäst. Det är de. Och de är det välförtjänt. Mycket välförtjänt.

2) Jonathan Hedström Svensk hockey meste glamourspelare visade i sin comeback att han kommer att bära Timrå på sina axlar. Frågan är om han inte kommer att bära hela serien på sina axlar. Elitserien behöver spelare med hans distans, humor och energi.

3) Jennifer Wegerup Hon fick jobbet som är varje sann svensk sportjournalists våta dröm. Det finns inte en kollega som skulle tacka nej till att sätta dit ”Korrespondent för La Gazetta dello sport” på sitt visitkort. Den som förnekar det ljuger som synden.

4) Magnus Wernblom Han ledde Skellefteå på ett mästerligt sätt i premiären i Skellefteå när Västerbottens eget AIK var tillbaka i elitserien efter 16 års ökenvandring. Han gjorde första målet, han var allmänt jobbig för motståndare. The Captain, kort sagt.

5) Robert Karlsson Svensk golfspelare i världsklass som dragit ut på det ultimata äventyret Ryder cup. Och till Europas stora glädje är han fortfarande obesegrad. Halv poäng i går och nu väntar vi bara på en slutstrid som kan bli hur rafflande som helst.

6) Peter Nordström Färjestads och Sveriges bästa skridskoåkare är tillbaka och visade direkt att en vältränad Nordström är en spelare på världsnivå. Färjestad kommer att vara i topp som vanligt – Nordström kommer att åka ifrån de flesta som vanligt.

7) Daniel Tjernström Det paradoxala med Daniel är ju inte hans gulliga Degerforsdialekt; det märkliga är ju att han av många ansågs för långsam till och med för superettan förra året. Nu duger plötsligt hans balettfötter till att avgöra allsvenskan.

8) Tomy Mårtensson En av spelarna som inledde elitseriesäsongen genom att uppvisa ett slags världsklass. Snygga mål, snyggt spel. Mårtensson kommer att vara en av de spelare som avgör var mästarpokalen ska hamna framåt vårkvisten.

9) Maria Hjorth Svensk golfspelare i världsklass som gick runt andra rundan på 68 slag USA-touren i Kalifornien. Ett slag från ledningen. När Sörenstam har en liten tillfällig (?) svacka är det Hjorth som är den som står för världsspelet. Vinst i dag?

10) Mathias Svensson Elfsborg hakar på i guldstriden och för att de ska ha chansen att gå hela vägen och utmana AIK om slutsegern krävs det nog att fler Svensson än Anders levererar. Två mål mot Häcken visar att Mathias är på gång på allvar.