Kaffelattepappan

Denna typ är väldigt engagerad och ordningsam. Han har säkert läst de flesta föräldraböcker och i vissa fall andandes han bättre än sin kvinna under förlossningen. Han har alltid rätt kläder till barnet, våtservetter, blöjor, lunch, mellanmål, nödeslägessnacks, haklapp?

 

Buisnesspappan

Denna typ tycker inte att det är några problem att kombinera barn och karriär. I parken finner man ofta honom sittande på en av bänkarna med en tidning och mobiltelefonen nära till hands.

Han har bra ekonomi och släpar inte gärna runt på matsäck eller leksaker, skulle det krisa ordentligt kan han alltid köpa korvkiosken.

 

Sportpappan

Typisk frisyr: har alltid keps och skulle han ses utan kan man bara likna frisyren vid en platt hockeyfrilla. Denna pappa hänger av naturliga skäl gärna i parken och skulle aldrig gå hemifrån utan fotboll, basketboll, bandyklubbor och tennisrack. Enligt honom är det aldrig för tidigt för ett barn att börja med sport, han höll ju själv på med fyra olika sporter på elitnivå innan han hade fyllt tolv.

 

Hönspappan

Typisk frisyr: som Sig-Helmer eller ojämnt stökigt eftersom han har klippt sig själv av rädsla för att frisören kan slinta med saxen. Den väsentliga egenskapen är en fruktansvärd oro över att något ska hända hans barn. Han byter ofta klädesplagg på sitt barn för att det inte ska vara för varmt eller kallt. I sällsynta fall låter han sina barn ha hjälm på sig i klätterställningen.

 

Ur: ”Pappadagar i råttans år” av Daniel Möllberg. Texten är något kortad.